Letartóztatás

2023.06.27. 16:18

Kis híján agyonverték az idős embert a kerékpárjáért

Letartóztatásban az arlói rablók, akik a fejét ütötték-rúgták a sértettnek.

Boon.hu

Kifejezetten a fejét támadták az idős embernek

Forrás: Shuttertstock

Fotó: Bits And Splits

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a két fiatalkorúnak és egy felnőttkorú társuknak a letartóztatását, akik a rendelkezésre álló adatok szerint 2023. június 23-án este Arló egyik utcáján összetalálkoztak az idős sértettel, és elhatározták, hogy elveszik kerékpárját. Ennek érdekében a terheltek ütötték-rúgták a férfi fejét, aki életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett.

A gyanúsítottak cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet életveszélyt okozó testi sértés és rablás minősített esetének megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható súlyos szankcióra figyelemmel – a fiatalkorúak esetében a bűncselekmények különös tárgyi súlyának megállapítása mellett – a terheltek esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet személyi körülményeik nem ellensúlyoznak, ezért a bíróság 2023. július 26. napjáig elrendelte a letartóztatásukat. A végzés nem végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában