Elképesztő

2023.05.14. 18:00

Rettenetes: Molotov koktéllal akart bosszút állni

Tárgyalást tart a Miskolci Törvényszék hétfőn annak a vádlottnak az ügyében, aki az ügyészség szerint Molotov koktéllal akart bosszút állni volt élettársán és annak rokonain a véget ért kapcsolat miatt.

Boon

Forrás: Shutterstock

A vádlott 2019. augusztus végén a volt sógornője és annak élettársa tulajdonát képező ingatlanhoz indult egy borsodi kistelepülésre. Útközben Molotov-koktélokat készített a magával vitt üzemanyagból üvegekbe öntve, és azokba kanócot dugva. A helyszínre érve azonban eltévesztette a házszámot, és a meggyújtott Molotov-koktélokat egy másik ház falához és udvarára dobta, ahol az ott lakó nő ezt észlelte, a vádlottat elzavarta, majd seprűvel és vízzel eloltotta a tüzet.

Néhány héttel később, 2019. október 3. napján, a vádlott az esti órákban a volt élettársa családi házához ment benzinnel megtöltött üvegekkel és flakonokkal, majd szintén Molotov-koktélokat készített és az éjszakai órákban azokat meggyújtva bedobta az udvarra az ott parkoló autóhoz, de az eszközök bealudtak. A vádlott ezúttal egy trágár feliratot is felfestett az ingatlan kerítésére.

Egy harmadik házat is fel akart gyújtani

Ezután a település egy másik házához is elment, amiről tévesen azt hitte, hogy a volt élettársa tulajdonában van, az udvaron benzint locsolt szét, majd meggyújtotta, a benzines kannát pedig a ház bejáratához dobta. A szomszéd észlelte a tüzet, számon kérte a vádlottat, hogy mit csinál, aki azt válaszolta, hogy bosszút áll, majd elhajtott a helyszínről. A tüzet a szomszéd és az általa értesített tulajdonos oltotta el.

A Miskolci Törvényszék tájékoztatása szerint határozathirdetés várható az előre kitervelten, aljas indokból vagy célból, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények kapcsán indult ügyben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában