Közlekednek

2023.05.20. 09:00

Gyakorlatban is bizonyítottak a miskolci diákok

Rendőrjelzések, közlekedési táblák és útburkolati jelek. A Szalay Sámuel Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola első osztályos tanulói, a korábbi kilenc alkalom során megszerzett ismeretanyagról adhattak számot az iskola területén felállított Kresz-pályán.

Fotó: Police.hu

A gyerekeknek rollerrel való közlekedésük során figyelemmel kellett lenniük a kihelyezett közlekedési táblákra, és egyéb szabályokra is. Ezek betartását Keresztes Lajos rendőr c.r. alezredes a Miskolci Rendőrkapitányság közlekedési szakembere felügyelte.

A „Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra!” (KEVE) elnevezésű baleset-megelőzési oktatóprogram keretein belül, a gyerekek olyan információkhoz jutottak, amely hozzájárul a biztonságos közlekedéshez.

Forrás: Police.hu

Bár ebben a tanévben ez volt az utolsó KEVE óra, de a gyermekek közlekedési ismereteinek bővítése nem ért itt véget, hiszen jövő tanévben, hasonló keretek között, újabb közlekedési órákon vehetnek részt, szélesítve ezzel ismereteiket.

…”hogy mindenki haza érjen!”

A „Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra!” (KEVE) elnevezésű baleset-megelőzési oktatóprogram 2017-ben indult a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága és a Szegedi Tankerületi Központ közös együttműködésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában