Szakmai és emberi helytállás

2023.05.10. 15:30

Először kapott ombudsmani elismerést iskolaőr

Ombudsmani elismerést kapott a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság ormosbányai iskolaőre. Az Alapvető Jogok Biztosa által alapított díjat iskolaőrként az országban először Fazekasné Csapó Klára vehette át.

Fazekasné Csapó Klára többek között azért kapta a megbecsülést, mert munkáját olyan szolgálattá varázsolta, ami a gyerekek szeretetén tükröződik.

Forrás: police.hu

Az elismerést először a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kazincbarcikai Rendőrkapitányság iskolaőre kimagasló szakmai, és emberi helytállásáért érdemelte ki.  Fazekasné Csapó Klára többek között azért kapta a megbecsülést, mert munkáját olyan szolgálattá varázsolta, ami a gyerekek szeretetén tükröződik.

Ha jót adok, akkor a törődés visszatükröződik a gyerekek szeretetében

 – mondta a rangos elismerésben részesült ormosbányai iskolaőr.

Fazekasné Csapó Klára 2021 márciusától teljesít szolgálatot iskolaőrként. A feladathoz való hozzáállását jól tükrözi a gyerekek szeretete, amit rajzokban is megörökítettek. A mindenki által csak Babu-néninek becézett kollégánk szabadidejében is elkötelezett híve a közösségének, hiszen több karitatív és szakmai rendezvényen aktív résztvevőnek számít.

Fazekasné Csapó Klára 2021 márciusától teljesít szolgálatot iskolaőrként.

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában ünnepélyes keretek között további ombudsmani elismeréseket adott át dr. Kozma Ákos 2023. május 8-án. Az alapvető jogok biztosa által 2018-ban alapított Ombudsmani Ezüst Emlékérem állami, önkormányzati vagy társadalmi szervezet, illetve egyház vezetőjének, képviselőjének az alapvető jogok biztosa, illetve helyetteseivel alkotmányos kötelezettségük teljesítése, feladatellátásuk során a partnerség jegyében történő eredményes munkakapcsolat vagy együttműködés eredményeként adományozható. Az emlékérem előoldalán Szent György és sárkány harcát megörökítő dombornyomat látható. Szent György nemcsak a rendőrség patrónusa, hanem az alapvető jogok biztosának alapjogvédő tevékenysége felett is őrködik.

A Hosztják Albert Általános Iskola Igazgatójával Folyaminé Tomori Tündével.
Forrás: police.hu

Az eseményt megtisztelte jelenlétével többek között dr. Pintér Sándor, Belügyminiszter, dr. Balogh János rendőr altábornagy az ORFK vezetője, illetve dr. Töreki Sándor rendőr vezérőrnagy az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság vezetője is.

Az eseményen Ombudsmani Ezüst Emlékérmet vehetett át Nagy Helén rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, az Országos Rendőr-főkapitányság Titkársági Főosztályának vezetője, dr. Ács Emese rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Ellenőrzési Szolgálatának vezetője, valamint dr. Csató Kornélia bv. ezredes, bv. főtanácsos, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának hivatalvezetője.

Ombudsmani elismerésben részesült még Farkasné Csapó Klára iskolaőrön kívül, Nagy Krisztián határvadász őrvezető, Farkas Zsuzsanna bv. törzsőrmester, a Bács-Kiskun Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet szakápolója és Balog Tünde címzetes bv. zászlós, az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet főápolója.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában