Merész

2023.04.29. 14:20

Tetten érték, miközben le akart nyúlni Hernádvécsén egy autót

Bement a ház udvarára, beült az autóba és kiengedte a kéziféket.

ÉM

El akarts vinni az autót

Fotó: Shutterstock

Az Encsi Járási Ügyészség jármű önkényes elvétele bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy 24 éves férfival szemben. A vád szerint a vádlott  2022. november 30-án 19 óra 50 perc körül a nyitott kapun keresztül bement egy hernádvécsei lakóház udvarára azért, hogy az ott parkoló és a cselekmény idején egy nő tulajdonát képező Volkswagen Golf típusú személygépkocsit elvigye és jogtalanul használja. 

A férfi beült az autóba és a kéziféket kiengedve azt mozgásba hozta. A cselekményt a  lakóházban tartózkodó személyek észlelték, mire egyikük a mozgó járműbe beugrott és a kéziféket behúzva úgy három méter megtétele után, még az udvaron megállította a gépkocsit. A vádlott ekkor elmenekült a helyszínről.

Közérdekű munkát kaphat 

Az eljárás tárgyát képező bűncselekményt a Btk. 3 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában