Elképesztő!

2023.03.21. 10:28

Kétszer szúrt a féltékeny nő Miskolcon

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy 30 éves nő ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt, aki otthonukban élettársával italozott, azonban féltékenysége okán vitába keveredtek, magához vett egy kést, azt fenyegetően rázta és haladt élettársa irányába, aki folyamatosan hátrált, de a vádlott két alkalommal megszúrta.

BOON

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott 2022. március második felében az éjszakai órákban miskolci lakásukban italozott az élettársával, valamint a vendégként ott tartózkodó két férfival és nővel. Ittasságánál fogva, egyre kötekedőbb magatartást tanúsított, féltékenykedett, valamint azt is szóvá tette, hogy a vendégek túl sokat isznak. Miután a vendégek távoztak a lakásból, a vádlott folytatta a féltékenykedését, a konyhában az asztalról felvett egy 12 centiméter pengehosszúságú kést, és az élettársától 1 méter távolságban állva, a kést fenyegetően rázni kezdte és folyamatosan szidalmazta az élettársát, aki elkezdett hátrálni a bejárati ajtó irányába.

A vádlott követte, egyre indulatosabb lett, és amikor az élettársa a bejárati ajtón megpróbált kimenekülni a lakásból, mellkasának középpontja irányába szúrt. A sértett a vállát elfordítva kifordult, így a szúrás a jobb felkarját érte, a vádlott viszont újból megszúrta, ami a jobb karját érte.

Életveszélyes is lehetett volna

A sértett a konyhaasztalhoz ment, hogy egy papírtörlővel csillapítsa a vérzést, a vádlott ezután is tovább kiabált vele, és a menekülő sértettet a lépcsőházban is követte, de már nem próbálta bántalmazni.

A sértett 8 napon túli gyógytartamú szúrt, metszett izomsérüléseket szenvedett el, azonban, ha a szúrások nagyeret vagy ideget érnek, a sértett közvetlen életveszélyes állapotba kerül, a súlyos sérülés elmaradásának oka a sértett védekező mozdulata.

Az ügyészség a büntetett előéletű letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában