Brutális!

2023.03.14. 09:56

Késsel a torkánál ébredt a szendrői nyugdíjas

Lopással indított, rablással folytatta bűncselekménysorozatát a fiatal férfi.

ÉM

Kést szorított az idős ember torkához

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy 22 éves férfi ellen rablás, magánlaksértés és lopás bűntette miatt. A vádirat szerint a férfi 2022. novemberének elején, a kora délutáni órákban Szendrőn meglátott egy személygépkocsit, amelyben a jobb első ülésen kabáttal letakart vagyontárgyak voltak. Elhatározta, hogy megszerzi azokat, az ablakot félig lenyomva kinyitotta az ajtót, és elvitt a kocsiból egy több mint 80 ezer forint értékű tabletet, valamint pénztárcából kivéve 18 ezer forint készpénzt.

Pénzt követelt tőle 

Ilyen "bevezetés" után ugyanő egy hónappal később, kora hajnalban az ablakot benyomva, behatolt a 86 éves, gyenge egészségi állapotú férfi szendrői lakásába, a szobában dísztárgyakat készített össze azzal a céllal, hogy elvigye, de a konyhában alvó idős ember felébredt, erre a vádlott a mellkasára térdelt és egy 22 centiméter pengehosszúságú kést szorított a torkához, és azzal fenyegette meg, hogy ha nem ad neki pénzt, elvágja a nyakát. 

A megfélemlített férfi  közölte, hogy nincs pénze, mire a támadó azt mondta: ne hazudjon, hiszen most kapott nyugdíjat. Erre az idős férfi azt válaszolta, hogy még nem vette fel, és ha megöli, akkor sem tud pénzt adni neki.  

A betörő otthagyta az idős embert, aki felkelt az ágyból és a villanyt felkapcsolva felismerte támadóját, mire az újból újból kést szorított a nyakához, ismét pénzt követelve. Eredménytelenül, mivel a házigazda azt mondta neki, bármit csinál vele, nem tud adni. A támadó 15 ezer forint értékű dísztárgyakat magához véve távozott. 

Az ügyészség a büntetett előéletű letartóztatásban lévő különös visszaeső vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában