Ítélet

2023.03.24. 10:28

Elképesztő: egy gyereket raboltak ki Körömben az utcán

Ítéletet hozott a Miskolci Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint gyermekkorú társával 2021 novemberében rabolt ki egy gyermeket Köröm külterületén.

BOON

Forrás: Shutterstock

A sértett szaladva menekült, amikor a gyermekkorú személy utolérte és hátulról kigáncsolta. Miután így a sértett a földre került, a vádlott tovább fenyegette őt, fültájékon fejbe rúgta és egy fakarót szorított a kézfejére, hogy ne tudjon felállni. Ezt követően a 30.000 forint értékű telefonját is megszerezte.

A bíróság a vádlottat rablás bűntette miatt 4 év 6 hónap szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. Enyhítő körülményként értékelte kisebb súllyal, hogy az okozott kár megtérült, míg súlyosító körülményként vette figyelembe azt, hogy a vádlott javítóintézetből való ideiglenes eltávozás ideje alatt követte el a bűncselekményt és tekintettel volt az ilyen és hasonló jellegű cselekmények elszaporodottságára is.

Az ítélet jogerős, tájékoztatta portálunkat a Miskolci Törvényszék.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában