Kegyetlen!

2023.03.09. 15:53

Idős bácsit rabolt ki egy fiatalkorú Edelényben

Ítéletet hozott a Kazincbarcikai Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, akit a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével vádolt az ügyészség.

BOON

Az edelényi fiatalkorú azért szólította le a 66 éves, rossz egészségi állapotban lévő sértettet, hogy tőle – akár erőszakkal – értéket szerezzen meg.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Bits And Splits

A megállapított tényállás szerint az edelényi fiatalkorú 2022 áprilisában leszólította a 66 éves, rossz egészségi állapotban lévő sértettet azért, hogy tőle – akár erőszakkal – értéket szerezzen meg. A vádlott előbb pénzt kért kölcsön gyógyszerre, majd amikor a sértett felajánlotta, hogy kiváltja a receptet, megpróbálta őt tenyérrel megütni, megrúgni, ám e támadásokat az idős férfi hárította. 

Ezt követően a terhelt a férfi pénztárcáját akarta megszerezni, ennek érdekében két alkalommal, nagyobb erővel, ököllel fejen ütötte, a sértett ettől a földre került és rövid időre az eszméletét is elvesztette. A vádlott magához vett 40.000 forint készpénzt, majd elszaladt a helyszínről. A bűncselekménnyel okozott kár nem térült meg, a sértettnek a bántalmazás következtében sérülése nem keletkezett.

A bíróság a vádlottat rablás bűntettének minősített esete miatt 3 év 6 hónap szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint kötelezte a sértett kárának megtérítésére is. Az ítélet nem jogerős.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában