Garázda beosztott

2023.03.11. 14:00

Elkötötte főnöke teherautóját és balesetet okozott vele Kazincbarcikán

A férfi cselekményével a munkáltatójának összesen mintg 550 ezer forint kárt okozott, mely nem térült meg.

ÉM

Benne volt a kulcs a tehetautóban

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben. A munkás 2022. július 27-én egy cég alkalmazásában végzett munkát egy kazincbarcikai telephelyen. A cég ügyvezetője a társaság tulajdonát képező tehergépkocsi vezetésére az alkalmazottai közül három férfit jogosított fel, akik között a vádlott nem szerepelt, azonban az ügyvezető rendelkezéséről tudomással bírt.  

A terherautót az annak vezetésére feljogosított férfiak 2022. július 27-én a telephelyen lévő zárt parkolóban állították le és a jármű indítókulcsát – a közös megegyezésük szerint, a szokásos módon – a gépjárműben hagyták.  

Ezt követően a férfi - annak ellenére, hogy tudomása volt arról, hogy a jármű vezetésére nem jogosult és egyébként vezetői engedéllyel sem rendelkezett - a zárt telephelyen beindította a teherautót és azzal a telephely kijáratáig közlekedett.  

A férfi a kijárathoz közeli parkolóban egy személygépkocsinak nekitolatott, melynek következtében abban mintegy 250 ezer forint kár keletkezett, melyet a férfi  munkáltatója térített meg. A telephely tulajdonosa ezen felül a férfi munkáltatóját az anyagi kárral járó baleset okozása miatt 300 ezer forint szankcionálási díj megfizetésére kötelezte.

Közérdekű munkára küldenék 

A férfi cselekményével a munkáltatójának összesen mintegy 550 ezer forint kárt okozott, mely nem térült meg. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabását és az előterjesztett polgári jogi igény egyéb törvényes útra utasítását indítványozta bíróságnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában