Garázda

2023.01.18. 09:37

Ököllel verte a villamosvezetőt a részeg utas Miskolcon

Olyan erővel ütötte meg, hogy a másik arcán vérömleny keletkezett és az egyik fogából egy kis darab letört.

ÉM

Fotó: Shutterstock

Vádat emelt a Miskolci Járási Ügyészség egy 26 éves férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt. A vádirat szerint a férfi 2022. márciusában, az egyik napon, a hajnali órákban részegen utazott Miskolcon egy villamoson.

A belvárosi szakaszon a részeg férfi a villamosvezetőt folyamatosan trágár szavakkal szidalmazta. A vezető a megállóba érve felszólította a renitens utast, hogy szálljon le. Az ennek nem tett eleget, ezért a vezető kilépett a fülkéből, újra felszólította a férfit a szerelvény elhagyására, de az továbbra sem szállt le, hanem lökdösni kezdte a vezetőt.

Börtönt kaphat 

A konfliktus közben a férfi végül leszállt a járműről, de a lábát az ajtóhoz rakva, akadályozta annak bezárását. Ekkor a vezető is leszállt és a villamostól hátrébb tolta a részeg utast, mire az ököllel olyan erővel ütötte meg, hogy a másik arcán 8 napon belül gyógyuló vérömleny keletkezett, az orra is zúzódott és az egyik fogából egy kis darab letört. 

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában