Eljárás

2023.01.29. 17:00

Eszméletlenre verte a hároméves gyermeket Sajóbábonyban

Előkészítő ülést tart hétfőn a Miskolci Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki a barátnője által rábízott egyik gyermeket úgy bántalmazta, hogy a kisfiú eszméletlen, sokkos állapotba került.

ÉM

A Miskolci Járásbíróság tárgyalja a Sajóbábonyban történt esetet

Fotó: Shutterstock

A vádirati tényállás szerint a vádlott férfi 2021-ben ismerkedett meg egy négy gyermekes anyával, közöttük szerelmi kapcsolat alakult ki. Az asszony hétvégente kiskorú gyermekeivel együtt a vádlott sajóbábonyi ingatlanában tartózkodott. 2021 júniusában az anya dohányboltba ment, ezért az ittas állapotban lévő férfira bízta gyermekei felügyeletét, aki ismeretlen okból a hároméves kisfiút először fejen ütötte, majd fülénél fogva megrángatta, és végül nekilökte egy kemény felületnek.

Az asszony hazaérkezésekor a gyermeket eszméletlenül, sokkos állapotban találta. 

Miután felelősségre vonta a vádlottat, a férfi – konyhakéssel a kezében – fenyegetőzni kezdett, mire a nő és gyermekei elmenekültek az ingatlanból, majd egy arra járó személytől kértek segítséget. A bántalmazás következtében a gyermek 8 napon belül gyógyuló, bevérzéses és zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A férfit védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette és más bűncselekményekkel vádolják.

A büntetőeljárási törvény alapján – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – a bíróság előkészítő ülésen ítélettel dönthet a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást, tájékoztatott a Miskolci Törvényszék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában