Közlekedés

2022.12.21. 10:40

Jégveszély az M30-ason! (videó)

Másokra veszélyes kamiont állítottak ki a forgalomból a rendőrök az M30-as autópályán. A ponyvás tehergépkocsi ponyváján vastag jégréteg okozhatott volna balesetet.

illusztráció / Shutterstock

Fotó: Barat Roland

Rendszeresen ellenőrzik a téli időszakban (is) a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Encsi Autópálya Alosztály munkatársai az M30-as autópálya szakaszait. Legutóbb 2022. december 20-án egy tehergépkocsit állítottak ki a forgalomból, mivel a rakfelületét fedő ponyván vastagon állt a jég. A járőrök a gépkocsit kivezették az abaúji pihenőhelyre, ahol a jégtáblákat letakaríttatták és helyszíni bírságot szabtak ki a gépkocsivezetővel szemben, mivel elindulás előtt nem gondoskodott a jég eltávolításáról.

A téli időszakban alosztály járőrei a felüljárókról fokozottan ellenőrzik a tehergépkocsik tetején maradó, le nem takarított jeget, mivel a menetközben lehulló jégdarabok az elmúlt időszakban több alkalommal okoztak anyagi kárral és személyi sérüléssel járó balesetet.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a közlekedők figyelmét, hogy vegyék figyelembe a télies időjárási körülményeket. A járműveket elindulás előtt ellenőrizzék, legyenek különös tekintettel a szélvédők megtisztítására, és a járművekre rakódott jégdarabok eltávolítására.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában