Üzletszerűen

2022.12.05. 11:30

Így adott el nem létező mobiltelefonokat

A potenciális vevők gyanútlanul átutalták a készülékekért a kialkudott árat.

ÉM

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint a férfi 2021. augusztusában egy ismert internetes portálon különböző mobiltelefonokat  hirdetett eladásra, amelyek azonban valójában nem voltak a birtokában.  

A hirdetésekre összesen öten jelentkeztek telefonon, velük a férfi megegyezett a vételárban, mire azok a pénzt rövid időn belül átutalták a megadott bankszámlára, amit a férfi később felvett és saját céljaira fordított.

Megtévesztette vevőit 

Mivel a vádlott a meghirdetett mobiltelefonokkal soha nem rendelkezett, így a sértetteket – jogtalan haszonszerzés végett – tévedésbe ejtette és nekik az egyes cselekményeivel  88 ezer és 170 ezer forint közötti összegben okozott kárt, mely egyik esetben sem térült meg. 

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását, valamint a sértettek által előterjesztett polgári jogi igények elbírálását indítványozta a bíróságnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában