Bűnügyi hírösszefoglaló

2022.12.05. 11:30

Lányfuttatók, száguldó autósok, rendőrverés - súlyos bűnesetek és ítéletek a héten

Ez a hét sem telt eseménytelenül a megyei rendőrőrsökön, bíróságokon. Lássuk, milyen fontos, érdekes rendőrségi esetek történtek Borsodban november 28-a és december 4-e között.

Fotó: Shutterstock

Nyugtatót tettek a férfi italába, aztán kirabolták Miskolcon Ítéletet hozott a Miskolci Járásbíróság azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik egy szórakozóhelyen ismerkedtek meg a férfival, akinek a lakásán nyugtatót tettek italába és értékeit magukhoz véve távoztak a helyszínről. 

A nyílt utcán támadták meg a hazafelé tartó farkaslyuki asszonyt– Az Ózdi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 18 éves és egy 23 éves farkaslyuki fiatalemberrel szemben az eset kapcsán.

Prostitúcióra akartak kényszeríteni lányokat egy miskolci nevelőotthonban –  A fiatalkorú vádlottakkal szemben emberkereskedelem és kényszermunka, valamint személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emeltek vádat.

Önhibájából frontálisan ütközött egy busszal Lillafüreden - súlyos következményekkel járt – Előkészítő ülést tartott a Miskolci Járásbíróság annak a nőnek az ügyében, akivel szemben maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emeltek vádat.

Megdöbbentő: Ezért támadt rá az anya a girincsi óvónőre –  A vád szerint, a családanya óvodás gyermeke idén április 11-én, a reggeli órákban az egyik girincsi óvodában betegség tüneteit mutatta, melyről telefonon értesítették a szülőt és megkérték, hogy a gyermeket vigye haza az óvodából, de a feldúlt anya sérelmezte, hogy nem mehet be a gyermekéért, és megtámadta az intézményvezető nőt.  

Egy tucat bűncselekménnyel gyanúsítják a keleméri férfit – Az Ózdi Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet azzal a férfival szemben folytatott le, akit 12 rendbeli bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak.

Ennyire enyhítették a miskolci nagyapagyilkosok büntetésétAz elsőfokon eljáró Miskolci Törvényszék által megállapított tényállás szerint a férfi és élettársa elhatározták, hogy megszerzik a férfi nagyapjának szerencsejátékon nyert és megtakarított pénzét, valamint az idős ember megfélemlítésével elérik, hogy lakásából végleg idősek otthonába költözzön. 

Száguldozott a 37-esen - megfizette az árát – A borsodi rendőrök a napokban a 37-es számú főúton egy olyan gyorshajtót vontak ellenőrzés alá, aki jelentősen túllépte a sebességhatárt.

Ennyi kárt okozott bombariadóval a borsodi férfi – A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 23 éves férfi ellen közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt, aki azt mondta a telefonba, hogy egy miskolci ipari üzem csarnokában bomba van elhelyezve.

Bírságok, figyelmeztetések: drónnal ellenőriztek a rendőrök az M30-as felhajtónál (videó) – Az akció célja elsősorban a közúti közlekedési balesetek megelőzése, és a kiemelt közlekedési szabályszegések visszaszorítása volt.

Halálra gázolt egy gyalogost Miskolcon - beismerte bűnösségét – A Miskolci Járásbíróság előkészítő ülésen hozott határozatával felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte azt a vádlottat, aki 2021 júliusában elütötte a kijelölt gyalogosátkelőhelyen szabályosan átkelő asszonyt.

Miskolci rendőröket ütött és rugdosott egy ittas szlovák férfi – A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki az őrizetben lévő külföldi férfit, majd indítványozta letartóztatásának elrendelését, amellyel a bíróság egyetértett.

Egyszerre csaptak le a mezőkövesdi lányfuttatókra – videóval – Mezőkövesdről vittek Zürichbe szexuális munkára nőket, a magyar és a svájci rendőrök egyszerre csaptak le az elkövetőkre, akik két-három hét alatt tíz-húsz millió forint közötti összeget kerestek a szexuális kizsákmányolásból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában