Lezárt ügy

2022.11.02. 10:20

Hajszálon múlt a halőrök élete

A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet azzal a horgásszal szemben folytatott le, aki a megalapozott gyanú szerint autójával majdnem elsodort két halőrt, akik ellenőrizni akarták.

illusztráció / shutterstock

Fotó: David Herraez Calzada

Közúti veszélyeztetés és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettek elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Miskolc Rendőrkapitányság egy 51 éves aszalói férfival szemben.

A gyanúsított 2022. május 2-án a Sajó folyón horgászott Miskolc közelében, amikor a délután folyamán a helyi horgászegyesület halőrei ellenőrizték. Ekkor nem tártak fel szabálytalanságot, de mivel gyanú ébredt bennük, hogy valami probléma mégis lehet, ezért az este folyamán visszatértek. A két halőr, akkor ért a horgászhelyre, amikor a férfi már beült az autójába és az ellenőrök felszólítására sem szállt ki onnan, hanem gázt adott és két alkalommal is csaknem elsodorta az őt megállítani és ellenőrizni szándékozó halőröket.

A férfi elmenekült az autójával, azonban a rendőrök néhány órával később elfogták.

A Miskolci Rendőrkapitányság az ügyben szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek - írja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában