Eltiltották a vezetéstől

2022.08.24. 12:10

Nem volt jogsija, gyorsan helyet cserélt a feleségével Sajószentpéteren

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség eltiltás hatálya alatti járművezetés bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben.

ÉM

A most büntetőügybe keveredett férfire 2021. október 28-án járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt 6 hónap – végrehajtásában 1 évi próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztést és 1 év 2 hónap járművezetéstől eltiltást szabott ki. 

A bíróság határozata alapján tehát a férfi 2022. december  27-ig van eltiltva a közúti járművezetéstől, és erről ő maga is tudomással bírt. A férfi ennek ellenére idén febrruár 10-én 22 óra körül Kazincbarcika irányából Miskolc irányába vezette a munkáltatója tulajdonát képező személygépkocsit. Sajószentpéteren azonban meg akarták állítani a rendőrök. A férfi azonban az intézkedő rendőrök által jelzett helytől mintegy 10 méterrel távolabb állt meg, és a jobb első ülésen  helyet foglaló feleségével helyet cserélt. Ezt azonban az intézkedő rendőrök meglátták és intézkedtek.  

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést, közügyektől eltiltást és járművezetéstől eltiltást indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában