Bántalmazás

2022.08.31. 18:00

Egy ütéssel földre küldte, aztán megrugdosta

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben.

ÉM

Fotó: Shutterstock

Az ügyészség által megfogalmazott vád szerint a férfi 2021. június 20-án 15 óra körül Edelény belvárosában összetalálkozott a vele szemben gyalogosan közlekedő másik férfival és annak 10 éves unokájával. A vádlott ekkor odament a sértetthez, elkezdte kiabálva szidalmazni, majd ököllel egy alkalommal jobb arcfélen ütötte a férfit. A megtámadott az ütés hatására a földre esett, melyet követően a vádlott több alkalommal a fején és testén megrúgta őt. Ezt követően a vádlott eltávozott a helyszínről. 

A vádlott férfi cselekménye következtében a megtámadott férfi a jobb oldali állkapocsszár és izomnyúlvány törését, valamint a vetületükbe eső lágyrészek zúzódását szenvedte. A jobb oldali állkapocsszár és izomnyúlvány törései külön-külön is 8 napon túl gyógyuló sérülésnek minősülnek. A jobb arcfél lágyrészeinek zúzódása 8 napon belül gyógyuló sérülés. A sérülés kapcsán súlyos egészségromlás nem alakult ki, és a jövőben sem várható. Maradandó fogyatékosság kialakulásának reális esélye szövődménymentes gyógyulás esetén nem várható. 

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben elzárás büntetést indítványozott.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában