Garázdaság

2022.03.07. 09:51

Motoros fűkaszával a kezében halállal fenyegetőzött

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 49 éves férfi ellen garázdaság vétsége miatt. Az elkövető 2021. július végén, este, Miskolcon haragosait motoros fűkaszával a kezében megöléssel fenyegette, majd a kutyáját uszította rájuk, végül egyikükkel összeverekedett.

shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott a szomszédban lakó két felnőttkorúval és két kiskorúval haragos viszonyba került. A férfi 2021. július végén az esti órákban - amikor a miskolci háza előtt sétált a kiskorú fiú a barátnőjével - az udvarról kezében egy motoros fűkaszával hadonászva azt kiabálta feléjük, hogy „Meghaltok”. Próbálta beindítani a fűkaszát, de nem sikerült, így azt letette, majd a kutyájával jött ki, és az állatot „Fogd meg!” felszólítással rájuk uszította, de az eb nem engedelmeskedett.

 

A vádlott visszavitte a kutyát, levette a pórázt, és azzal a kezében kijött, és a fiú felé indult, akinek a barátnője ijedtében hazaszaladt. A férfi a pórázt meglendítve támadott, próbálta megütni a kiskorú sértettet, aki elhajolt, majd védekezésül egyszer az arcán megütötte a vádlottat. Mindketten a földre kerültek, ahol a sértett megpróbált kiszabadulni a férfi szorításából.

 

A szomszédból a felnőttek, valamint a kiskorú lány odaértek, és közölték, hogy kihívták a rendőrséget. Erre a férfi azzal fenyegetőzött, hogy rájuk gyújtja a házat, megöli őket.

 

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben próbára bocsátást indítványozott pártfogó felügyelet elrendelésével - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában