Vádemelés

2022.02.14. 08:49

Anyagi káros kocsmai szerelem

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 51 éves nő ellen lopás vétsége miatt.

Shutterstock/Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A nő, aki egy kocsmában ismerkedett meg a sértett férfival, hozzáköltözött, majd búcsúlevelet hagyva elment tőle, de a lakáskulcsokat magával vitte, és azokat később felhasználva meglopta a férfit.

 

A vádirat szerint a nő 2020. augusztusában egy miskolci sörözőben italozás közben megismerkedett a sértett férfival, akinek a bizalmát elnyerve már aznap az albérletébe költözött, és mintegy két hétig együtt éltek. A férfi alkalmi munkákat vállalt és a munkavégzés idejére esetenként a lakásban magára hagyta a nőt, aki az egyik napon egy búcsúlevelet hátrahagyva eltávozott, és a férfi a továbbiakban nem tudott róla, azonban a vádlott magával vitte a lakáskulcsokat. Egy hónap elteltével – azt az időszakot kihasználva, amikor a sértett szintén munkában volt – a nő visszament és a lakásból elektronikai berendezéseket, ruhaneműt, tisztítószereket és egyéb tárgyakat tulajdonított el mintegy 60 ezer forint értékben. Az ügyészség a büntetett előéletű és többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában