Katasztrófavédelmi összefoglaló

2021.12.21. 07:30

Százötvenhárom alkalommal riasztották a megye tűzoltóit az elmúlt héten

A 153 riasztásból 74 műszaki mentés volt.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Teljes terjedelmében égett egy családi ház Újcsanáloson, a Petőfi Sándor úton december 14-én. A káresethez a miskolci és a szerencsi hivatásos tűzoltók vonultak három járművel. Az egységek kiérkezése előtt a lakók elhagyták az épületet. A tűzoltók négy vízsugárral fojtották el a lángokat és egy háztartási gázpalackot kihoztak a házból. A tűz miatt lakhatatlanná vált az ingatlan, a lakók ideiglenes elhelyezésében a szomszédok segítettek.

 

Tűz keletkezett egy lakóházban Girincsen, a Rózsa Ferenc utcában december 15-én. A tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és egy vízszállító járművel vonultak az érintett ingatlanhoz. Az egységek kiérkezése előtt, a környékbeli lakók három háztartási gázpalackot kihoztak az épületből. A tűzoltók rövid időn belül megfékezték és eloltották a lángokat, amelyek két helyiséget érintettek, majd ventilátorral átszellőztették a házat. Az eset során nem történt sérülés, azonban az épület lakhatatlanná vált.

 

Egy apartmanházban csaptak fel a lángok szerdán délután Hernádszurdok határában. A tűzoltást a gönci katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói kezdték meg. A munkálatokhoz hamarosan további egységek is csatlakoztak Encsről, Szerencsről, Miskolcról és Sátoraljaújhelyről. A tűzesethez összesen négy gépjárműfecskendő és három vízszállító érkezett. A tűzoltók hét vízsugarat vetettek be a lángok ellen, amelyek a hatszázötven négyzetméteres épület teljes tetőszerkezetet érintették és a belső helyiségekre is átterjedtek. Az egységek átvizsgálták az épületet és kihoztak három háztartási gázpalackot, amelyeket nem ért hőhatás. A beavatkozás a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával zajlott. Az épületben nem tartózkodtak vendégek, a tűzben senki sem sérült meg.

 

Tűz keletkezett egy állattartó telep lakhatásra alkalmas épületében, Rudabányán, a Kossuth Lajos utcában december 16-án. A lángok a padlástérben csaptak fel, a mennyezet beszakadt és a tető is megrongálódott. A tüzet, amely egy tizenhat négyzetméteres helyiséget is érintett, a szendrői és a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók oltották el. Az egységek átvizsgálták az ingatlant, megbontották a tetőszerkezetet és átszellőztették az épületet. Az eset során nem történt sérülés, a lakók elhelyezését helyben megoldották.

 

Kigyulladt egy családi ház konyhája Alsózsolcán, a Ládi úton. A tűzesethez a miskolci hivatásos tűzoltók vonultak két gépjárműfecskendővel és egy vízszállító járművel. A teljes terjedelmében lángoló, tizenöt négyzetméteres helyiségből egy felmelegedett háztartási gázpalackot hoztak ki, majd hűtöttek vissza az egységek. A tűz nem terjedt tovább a helyiségből, azonban az ingatlan lakhatatlanná vált. A lakók elhelyezésében a rokonaik segítettek.

 

Mikrobusszal ütközött össze egy személyautó a 27-es főút 27-es kilométerszelvényénél, Szendrő térségében december 18-án. A városi hivatásos tűzoltók egy utast feszítővágóval szabadítottak ki az egyik járműből, majd áramtalanították az autókat. A beavatkozás idejére lezárták az érintett útszakaszt. A mentőszolgálat munkatársai is a helyszínen tartózkodtak – írja a katasztrófavédelem a honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában