Frissítve

2021.12.21. 08:56

Három lányt ütöttek el a zebrán Mezőkövesden

Az utolsó tanítási napon szenvedett könnyebb sérüléseket Mezőkövesden három diáklány, amikor a zebrán gázolták el őket.

Tóth Balázs

Fotó: Tóth Balázs

Frissítés

 

Leskó Diánától, az Országos Mentőszolgálat régiós kommunikációs munkatársától megtudtuk, a balesethez az épp arra járó, bükkábrányi mentési ponton szolgálatot teljesítő mentőautó ért oda, s megkezdte a sérültek ellátását, majd a mezőkövesdi esetkocsi is a helyszínre vonult. A balesetben egy 14 éves és két 16 éves lány sérült meg, akiket Egerbe szállítottak könnyebb fejsérüléssel, agyrázkódásos tünetekkel. Információink szerint az elgázolt diákok fej, láb, kéz zúzódásokat, agyrázkódást szenvedtek. A rendőrségtől korábban megtudtuk, a kórházban kivizsgálták őket, az egyik lány ujjtörést szenvedett. A gázolótól a helyszínen nem vették el a jogosítványát. A lányok szabályosan, már hét méterre behaladtak a zebrán, amikor elütötték őket.

---

Baleset történt nem sokkal reggel fél nyolc előtt a főúton, a gimnáziumnál. Három lányt ütött el egy személyautó a zebrán. A Miskolc felől érkező autó nem biztosított elsőbbséget a gyalogátkelőhelyen áthaladó fiataloknak.

 

A helyszínen megtudtuk, a három lány a Spar felől akart átmenni a zebrán, és a mérsékelt sebességgel érkező autó elütötte őket. Mindhárman könnyebb sérüléseket szenvedtek, de a mentők az egri traumatológiára szállították őket.

A helyszínelés teljes útlezárás mellett folyt, a forgalmat elterelték.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: az elsődleges adatok alapján a gépjármű sofőrje elmulasztotta autója szélvédőjének fagymentesítését és nem látta a gyalogosokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában