balhé a villamoson

2021.04.12. 09:30

A bátor nő megvédte a villamosvezetőt

Zaklatás miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség a férfi ellen.

A Centrumnál sokan vártak a villamosra

Forrás: Illusztráció/ÉM

A vádirat szerint a 29 éves vádlott 2020 júniusában élettársával és gyermekükkel a miskolci villamoson utazott. Felszállásuk után a babakocsit a villamos csuklós részénél hagyták, míg ők leültek és beszélgettek.

A villamosvezető egy forgalmi helyzetben, illetőleg a megállóban érkezéskor erősebben fékezett. A felügyelet nélkül hagyott babakocsi felborult, a 6 hónapos gyermek kiesett belőle. Ezt a vádlott és az élettársa nem vette észre, egy utas szólt. Az élettárs felkapta a síró gyermeket. Az események miatti felelősséget firtatva a vádlott és élettársa összevesztek, hangosan szidalmazták egymást, ezért az asszony a gyermekkel együtt leszállt.

A vádlott feldúlt állapotban maradt, ordítozott, szitkozódva fenyegetőzött, és a villamosvezető irányába indult. A vádlott magatartását azonban megelégelte egy nő, aki elé állt és felszólította, hogy hagyjon fel a cselekményével, mire a vádlott közvetlen közelről az arcába ordította, hogy ő már ült börtönben, embert is ölt, és erőszakos szexuális cselekmény elkövetésével fenyegette, valamint hogy le fogja köpni. A nő határozott fellépése miatt azonban a vádlott végül is abbahagyta a szitkozódást, és leszállt a járműről. A sértett nő zaklatás miatt magánindítványt terjesztett elő.

Az ügyészség a büntetett előéletű visszaesőnek minősülő vádlottal szemben elzárás büntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában