Garázdaság

2021.03.12. 15:45

Visszafogni sem lehetett a verekedő miskolci fiatalokat

A Miskolci Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt vádat emelt egy 16 éves fiatalkorú, és egy 20 éves férfi ellen, akik egy söröző előtt verekedtek.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlottak ismerik egymást, és már egy éve haragos viszonyban voltak. 2020. július hónap közepén éjfél körüli időpontban mindketten Miskolc belvárosában egy sörözőben tartózkodtak, és közülük az ittas állapotban lévő fiatalkorú vádlott kötekedni kezdett vádlott-társával, ezután pedig kölcsönösen verekedésre hívták egymást.

Az épület előtti útszakaszon támadóállást felvéve, egymással szemben megálltak, és elkezdtek egymás felé ütögetni. Ezt látva, az utcán tartózkodók köréjük csoportosultak. Közülük többen megpróbálták szétválasztani a verekedőket, az egyik járókelő közéjük állt, de őt a fiatalkorú vádlott ellökdöste, aztán mások próbálták elhúzni, ez sem járt eredménnyel, mire a korábban közéjük álló személy a derekánál fogva felkapta és arrébb vitte.

Az idősebb vádlottat is távol akarták tartani az érkezők, de ő sem hagyta magát eltántorítani, és az egyik beavatkozó személyt a fején, illetőleg a tarkóján megütötte.

A fiatalkorú vádlott is kiszabadította magát az őt visszafogó személy kezei közül és ekkor a vádlottak újból szembe kerültek egymással, ököllel ütlegelték egymást, a küzdelemben viszont a fiatalkorú vádlott alul maradt, kétszer is a földre került, úgy kellett felsegíteni. Az eseményeknek az vetett véget, hogy az idősebb vádlott visszament a sörözőbe.

A bántalmazás következtében a fiatalkorú vádlott 8 napon belül gyógyuló horzsolásos sérüléseket szenvedett el, míg vádlott-társán nem keletkeztek sérülések, azonban egyikük sem terjesztett elő magánindítványt.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottak közül – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben a fiatalkorúval szemben próbára bocsátást és pártfogó felügyeletet, a felnőtt korúval szemben pénzbüntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában