jogtalan elsajátítás

2020.12.11. 18:30

Eladta az elveszett kutyát, a másikat autó gázolta el

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 17 éves fiatalkorú férfi ellen jogtalan elsajátítás vétsége miatt.

Horváth Imre

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A vádirat szerint 2019. december második felében egy borsodi kistelepülésen élő család két fajtatiszta kutyája elszökött, a település környezetében kóboroltak.

A sértett felhívást tett közzé, hogy a kutyákat megtalálja, bízva a becsületes megtalálóban. Az állatok értéke egyenként 100 000 Ft volt.

A vádlott néhány nappal ezután egy társasággal autózott, amikor az úton észrevette a két kutyát. Megállította az autót, és az ebeket betette a gépjárműbe. Az utasokkal nem közölte, hogy mit tervez az állatokkal, de tisztában volt azzal, hogy elvesztek, viszont neki az volt a szándéka, hogy pénzt szerez belőlük.

Az egyik szomszéd településre megérkezve, a kutyákkal kiszállt az autóból, és azokat egy férfinek felajánlotta megvételre azzal, hogy azok az övéi. Végül az egyik állatot 10 000 Ft-ért el tudta adni.

Az autóval tovább közlekedtek, útközben viszont a fiatalkorú vádlott – miután már pénzhez jutott – a másik kutyát egy elhagyott területen elengedte.

A sértett a későbbiekben tudomást szerzett az eladott kutyája hollétéről, és azt visszavásárolta, míg az elengedett állatot a közúton később ismeretlen körülmények között egy autó elgázolta, és elpusztult.

Az ügyészség a fiatalkorú vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben próbára bocsátás intézkedést, pártfogó felügyelet elrendelését és vagyonelkobzást indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában