halálos közúti baleset

2020.11.16. 17:30

Tagadta a bűnösségét a teherautó vezetője, aki áthajtott egy kerékpároson

A Sátoraljaújhelyi Járásbíróság hétfőn tartott előkészítő ülést annak a férfinak az ügyében, aki az általa vezetett teherautóval egy kerékpáros halálát okozhatta.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott férfi 2018. október 11-én Sárospatakon közlekedett az általa vezetett tehergépkocsiból és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel, amikor megpróbálta megelőzni a kerékpárral közlekedő sértettet. Az előzés során a pótkocsi jobb oldala meglökhette a kerékpárost, aki az ütközés miatt egyensúlyát vesztette és a pótkocsi jobb hátsó kereke előtt az úttestre esett. A pótkocsi kereke a sértett fején, felsőtestén áthaladt.

A sértett olyan, az élettel összeegyeztethetetlen súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vádlott az ütközést nem észlelte, ezért elhagyta a helyszínt, halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult vele szemben büntetőeljárás.

A vádlott az előkészítő ülésen tagadta a bűncselekmény elkövetését és a tárgyaláshoz való jogáról sem mondott le, ezért a bíróság decemberben tárgyalást tart az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában