tűzeset

2020.11.23. 16:00

Segítséget kérnek az abodi háztűz károsultjai

Tűz miatt elveszítette otthonát egy idősebb pár Abodon, semmijük nem maradt.

Tóth Balázs

Forrás: Tóth Balázs

Lakhatatlanná vált egy családi ház Abodon. Szombatról vasárnapra virradóra csaptak föl a lángok az idős pár otthonában, a szendrői és a bódvaszilasi tűzoltók oltották el a tüzet, amelyben egy gázpalack is fölhasadt. A kár nagy, a ház teteje és több helyiség kiégett, az első szobában lévő dolgok is használhatatlanná váltak.

- Állítólag a kémény miatt gyulladt ki az épület teteje. Sajnos nagy kár keletkezett, a ház hátsó része teljesen kiégett, az itt lakó idősebb pár mindene használhatatlanná vált. Sokan jelezték már, hogy fognak segíteni. Tartós élelmiszert, bútort, ruhákat ajánlottak föl – mondta Rescsánszki Bertalanné, Abod polgármestere.

Az önkormányzat is támogatja a lakókat, akik egyelőre gyerekeiknél vannak, de helyben fognak nekik szállást adni, mihelyst elkészítették helyüket, hazajönnek, hiszen itt dolgoznak. A polgármester elmondta, minden felajánlásnak nagyon örülnének, mert szerény körülmények között éltek, biztosításuk sem volt az ingatlanon. Az önkormányzaton keresztül vehetik föl velük a kapcsolatot azok, akik valamilyen módon támogatni tudnák őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában