emberölés

2020.11.05. 11:30

Majd tíz év elteltével rendőrkézen a brutális kovácsvágási emberölés gyanúsítottja

Állampolgári bejelentés alapján került képbe a férfi, akivel szemben megalapozott a gyanú, hogy ő követte el a gyilkosságot 2011-ben.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A Készenléti Rendőrség nyomozást folytat egy 33 éves férfi ellen nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt, tudatta csütörtökön reggel a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség. A kovácsvágási ügyről van szó, amely elég nagy port kavart, a 81 éves, idős nőt ugyanis az otthonában kegyetlen módon ölte meg támadója: nem csak brutálisan megverte, de gyakorlatilag eltörte a nyakát, ami az átlagost meghaladó testi és lelki gyötrelmekkel járt halála előtt az áldozatnak. Az emberölésnek volt már korábban egy gyanúsítottja, de őt felmentették.

„De akkor ki volt a gyilkos?” – tettük fel a kérdést három éve íródott cikkünkben, amikor a Debreceni Ítélőtábla – a Miskolci Törvényszék megismételt eljárásban hozott azonos elsőfokú határozata után – jogerősen is felmentette Cs. Tibort, akit a brutális emberöléssel vádoltak. A férfit első fokon elítélte a törvényszék és 18 éves fegyházbüntetést szabtak ki rá, azonban az ítéletet az ítélőtábla megsemmisítette, és új eljárásra kötelezte a Miskolci Törvényszéket. Ebben a megismételt eljárásban már bizonyítottság hiányában felmentették a férfit Miskolcon – ezt hagyta aztán helyben a Debreceni Ítélőtábla, és vált így jogerősség az ítélet.

Akkor az áldozat családja nagyon elkeseredett és elégedetlen volt a felmentés miatt, a kérdés pedig a levegőben maradt, hogy, ha valóban nem a perbe fogott férfi volt az elkövető, akkor ki. Az idő azonban azt bizonyította, az igazságszolgáltatás nagyon is jól működött, működik az ügyben, hiszen nem csak az nagyon pozitív, hogy ennyi idő elteltével sikerült a megalapozottan gyanúsítható elkövetőt kézre keríteni, de az is bizonyítást nyert, hogy helyes volt a korábbi bírósági eljárás felmentő ítélete.

A gyanúsítás szerint a most meggyanúsított férfi 2011. január hónap végén, az éjszakai órákban ablakbenyomás módszerével ment be a kovácsvágási családi házba, mivel azt feltételezte, hogy az ott lakó idős nő jelentős összegű készpénzt tart otthonában.

A behatolás előtt az ablakon keresztül kifigyelte a sértettet, azt várta, hogy lefeküdjön. Miután bejutott, a hűtőládában kezdett kutakodni, de egy fagyott húst elejtett, amire a sértett felébredt, és elindult az irányába. Amikor odaért, a gyanúsított állon vágta, amitől az idős asszony arccal a padlóra esett, ezután a fején ököllel bántalmazta, majd pedig annak érdekében, hogy elnémítsa, befogta a száját, és közben a nyakát hátrafeszítette. Cselekményeivel az idős sértettnek az átlagost meghaladó testi és lelki gyötrelmekkel és intenzív vérzéssel járó súlyos sérüléseket okozott, melynek következtében a sértett a helyszínen elhalálozott.

Amikor a sértett már nem adott életjelet, a gyanúsított egy fiókban talált gyertya fényénél átkutatta a lakást és mintegy 400 000 Ft összegű készpénzt, valamint 3-4 üveg bort tulajdonított el. A gyanúsított később, a sértettől származó vérrel szennyezett ruházatát elégette.

Mint dr. Jogg Zsolt főügyészségi ügyésztől megtudtuk, a férfi állampolgári bejelentés alapján került képbe, a nyomozás során pedig fedett módszereket is bevetettek a rendőrök, így megfigyelték és lehallgatták a gyanúsítottat, illetve DNS-minták alapján is megalapozott a gyanú, ezért kerülhetett sor a férfi őrizetbe vételére. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség a gyanúsított letartóztatásának elrendelését indítványozta a Miskolci Járásbíróság nyomozási bírájánál, amelyről csütörtökön délután döntenek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában