magánlaksértő

2020.11.03. 12:30

A bűnügyi felügyelet sem tartotta vissza a férfit

Rárúgta az ajtót élettársára és családjára, majd magához vette a gyereket, és elvitte magával.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Már eleve bűnügyi felügyelet alatt állt az a férfi, aki a napokban rátörte az ajtót élettársára és annak családjára. A visszaeső férfi letartóztatását rendelte el vasárnap a Miskolci Járásbíróság. A gyanúsított férfival szemben idén júliusban bűn­ügyi felügyeletet és távoltartást rendelt el a bíróság, továbbá a mozgását nyomon követő eszköz viselésére kötelezte.

Összetörte a nyomkövetőt

Október 21-én a nyomkövető eszköz rögzítőszíja eddig nem tisztázott okból elszakadt, ezért a gyanúsítottat ellenőrizték a rendőrök, mely során a nyomkövető eszközt földhöz vágta, ami ennek következtében összetört. Az eszköz megrongálásával 700 ezer forint kár keletkezett.

Később a bűnügyi felügyeletben lévő gyanúsított az élettársa Szerencshez közeli településen lévő lakásához ment, hogy közös kiskorú gyermeküket magához vegye. Amikor az élettársa és annak családtagjai észrevették a férfi érkezését, az ajtót bezárták, azonban a gyanúsított berúgta a ház ajtaját és bement az ingatlanba, ahol magához vette a gyermeket, és távozott helyszínről.

A gyanúsítottal szemben rongálás és magánlaksértés miatt indult eljárás.

A bíróság a gyanúsítottal szemben a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését látta indokoltnak, mert tartani kell attól, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követ el vagy a tanúkat a vallomástételben befolyásolná. Mindezek miatt a bíróság a gyanúsított letartóztatását egy hónapra, december 1-ig elrendelte. A bíróság döntésével szemben a gyanúsított fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában