emberölési kísérlet

2020.10.30. 20:30

Rúgták, taposták, víz alá nyomták a férfit – a bíróság fenntartotta a letartóztatásukat

A Miskolci Törvényszék döntése értelmében továbbra is indokolt a letartóztatása annak a két vádlottnak, akik tavaly júniusban megtámadták a számukra ismeretlen sértettet, majd bántalmazták és víz alá nyomták a férfit.

Forrás: police.hu

A vádirat szerint a sértett és a fiatalkorú vádlottak egymást korábban nem ismerték, egy Szerencs melletti település közelében, külterületen találkoztak az esti órákban. A vádlott férfiak cigarettát kértek a sértettől, aki a kérésüket megtagadva továbbment. A vádlottak követték, miközben hátulról többször megrúgták, megütötték, azzal fenyegették, hogy „kinyírunk”. Időközben a sértett egy vízelvezető árokhoz érkezett, melyben a korábbi esőzések miatt 30-40 cm magasságú iszapos víz hömpölygött. A vádlottak a sértett férfit a vízelvezető árokba lökték, majd az egyik vádlott az arccal a vízben lévő sértett fejét, a másik a testét taposva nyomta le a víz alá. Amikor a sértettnek sikerült a vízből kiemelnie a fejét, a vádlottak megrúgták, testét taposva ismét a víz alá nyomták és ott tartották. Mindezt egy közelben sétáló személy meglátta és telefonon segítséget hívott. A vádlottak elhagyták a helyszínt. A sértett bordatörést és további zúzódásokat szenvedett, bántalmazása során súlyos testi-lelki gyötrelmet élt át.

A letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt a Miskolci Törvényszéken folyik büntetőeljárás. A vádlottak bűnössége esetén kiszabható büntetés miatt megalapozottan feltehető, hogy a vádlottak a hatóságok elől megszöknének, elrejtőznének. Adat merült fel arra, hogy a vádlottak a cselekményüket követően befolyásolni próbálták az eljárásban résztvevő más személyeket, ezért tartani lehet attól is, hogy a büntetőeljárás eredményes lefolytatását veszélyeztetnék. Mindezen okok miatt a bíróság a vádlottak letartóztatását fenntartotta.

A bíróság végzése végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában