csempészcigaretta

2020.07.31. 18:00

Ukrajnából csempészik a cigarettát, de Mayát nem egyszerű megtéveszteni

Tíz évvel ezelőtt még megszokott volt főleg a miskolci Búza tér környékén őgyelgő cigit, cigarettát kínáló feketézők képe.

Horváth Imre

Fotó: Ádám János

Azóta alaposan felment a cigaretta ára, és az utcákon eldobált csikkek, dobozok képe alapján még mindig sokan vásárolnak „ukrán cigit”.

De vajon még mindig pörög a fekete cigaretta biznisz? Honnan, hogyan, és főleg milyen cigarettát hoznak be az országba? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ a NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sátoraljaújhelyi kirendeltségén, ahonnan a határ menti mélységi ellenőrzéseket irányítják. Na és ahol az elmúlt hónapokban nagy médiafigyelmet kapott Maya, a drog és dohánykereső holland juhász kutya szolgál.

A szombaton megjelenő Észak-Magyarországban olvasható nagy-riportunkban nem csak arról írunk, hogy milyen utakon és módon kerül be a csempészcigaretta az országba, de egészen meglepő eseteket is elmesélt Márton Zoltán pénzügyőr őrnagy, a Rendészeti Osztály 2. vezetője arról, hogy milyen kifinomult módszerekkel alakítanak át járműveket, vagy tárgyakat a feketézők, hogy elrejtsék az árut. Vagy arról, hogy a modern technika milyen eszközeit vetik be a csempészés során.

Szinte lehetetlen azonban kicselezni Maya szimatát, aki nem csak barátkozott egyet kollégáinkkal, de bemutató során is bizonyította, hogy pillanatok alatt megtalálja az elrejtett cigarettát.

Keressék riportunkat a szombati Észak-Magyarországban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában