Tűz

2020.04.08. 09:57

Égett az erdő Imola és Kánó között

Szerdán megvolt az első komolyabb vegetáció tűz az Aggteleki Nemzeti Park déli területén, számolt be róla a park igazgatósága.

Forrás: Aggteleki Nemzeti Park

Mintegy 6 hektárnyi erdőterületen ment végig az avartűz Imola településhez tartozó erdőterületen. A tűzben teljesen kiégett az avarszint, illetve több helyen a fák törzsének alsó része. A visszagyulladás ellen az erdészet munkatársai őrzik a területet.

Mint a nemzeti park tájékoztatott: hegyvidéken gyakran előfordul, hogy a korábban begyulladt száraz fa törzse átég az oltást követően, és kidőlve a lejtőkön legurulva újabb tüzeket okoz. Emellett még a felerősödő szél is okozhat hasonló gondokat. Az oltásban 30 fő vett részt, köztük az Aggteleki Katasztrófavédelmi Őrs tűzoltó is.

A megyében jelenleg tűzgyújtási tilalom van érvényben, pontosan az ilyen és ehhez hasonló tüzek elkerülése érdekében, hívta fel rá a figyelmet az Aggteleki Nemzeti Park.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában