Ítélet

2020.03.05. 11:30

Börtön és kiutasítás a krémest rabló és nőt fogdosó egyiptominak

Két nőre támadt ittasan a Tiszaújvárosban vendégmunkásként dolgozó férfi.

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség még 2019. novemberében emelt vádat azzal az egyiptomi állampolgárságú férfival szemben, akinek ügyében a napokban hozott ítéletet a Tiszaújvárosi Járásbíróság.

Táskát akart, krémest vitt

A Tiszaújvárosban egy olasz cég alkalmazottjaként dolgozó vádlott 2019. február 24-én, este, a belvárosban figyelt fel a kerékpárjával hazafelé tartó sértettre. Az ittas férfi futva követte kiszemelt áldozatát, majd mikor utolérte, hátulról meglökte a sértettet, és a kerékpárjára szerelt kosárból megpróbálta kirántani a táskáját. A nő ellenállt, segítségért kiáltott, és értékei védelmében dulakodni kezdett a támadójával, miközben erősen tartotta a táskát. A vádlott – aki nem számított ilyen komoly ellenállásra – végül eredeti tervét feladva elengedte a sértett táskáját, majd miután sikerült megszereznie két francia krémes süteményt a kerékpár kosarából, elmenekült a helyszínről.

A sértett a cselekmény következtében nyolc napon belül gyógyuló hámsérüléssel járó sérüléseket szenvedett.

A lába közé nyúlt

Néhány nappal később, az ismét ittas férfi kora délután a belvárosban sétált, amikor felfigyelt a fiatal nőre, akit követni kezdett. Mikor utolérte, hátulról a sértett lábai között benyúlva, a ruházatán keresztül a kezével végigsimította a nemi szervét.

A nő a sérelmére elkövetett szeméremsértés vétsége miatt magánindítványt terjesztett elő. A járásbíróság a büntetlen előéletű, a bűncselekmények elkövetését beismerő, enyhe fokban korlátozott beszámítási képességgel rendelkező férfit a váddal egyezően, rablás bűntettében és szeméremsértés vétségében mondta ki bűnösnek, és halmazati büntetésként 2 év 10 hónap börtönbüntetésre, és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte valamint 3 évre kiutasította az ország területéről. Az ítélet jogerős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában