Bűncselekmény

2020.01.11. 08:30

Whiskyt lopott, és ütött, amikor tetten érték

Az ügyészség indítványozta a fiatalkorú férfi letartóztatásának elrendelését.

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

A nyomozás adatai alapján, a tizenhét éves gyanúsított 2020. január 2-án este egy kazincbarcikai szupermarketben levett a polcról egy 0,7 literes whiskyt, majd azt a nadrágjába rejtette.

A gyanúsított cselekményét az áruház biztonsági őre észlelte és felszólította, hogy álljon meg.

Az őr a gyanúsított ruházatát megragadta, hogy őt visszatartsa. Az elkövető a felszólításnak nem tett eleget, és az ital megtartása érdekében a fogásból kiszabadította magát, a biztonsági őrt könyökkel megütötte, majd a helyszínről elmenekült.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a férfit – akivel szemben több másik büntetőeljárás is folyamatban van – elfogta, gyanúsítottként kihallgatta, őrizetbe vette, majd előterjesztést tett az ügyészség felé a letartóztatás elrendelésének indítványozására.

A Miskolci Járási Ügyészség álláspontja szerint a fiatalkorú gyanúsított esetében az elkövetett bűncselekmény különös tárgyi súlya mellett megállapítható a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés, illetve a tanúk befolyásolásán keresztül a bizonyítás megnehezítésének veszélye is, ezért indítványt tett a letartóztatás elrendelésére a Miskolci Járásbírósághoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában