Fegyház

2020.01.20. 11:00

Idős, nehezen mozgó emberek az áldozatok

Hét és fél év szabadságvesztésre ítélte a bíróság a rablásokat elkövető nőt.

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

A Miskolci Járásbíróság ítéletet hirdetett a nő ügyében, aki Miskolcon idős, nehézkesen mozgó sértetteket támadott meg. A megállapított tényállás szerint a vádlott 2019. január 21-én Miskolcon, a Szentgyörgy utcán követni kezdte a 82 éves sértettet, majd amikor az idős asszony belépett a lépcsőházba, a vádlott utána ment és a földre lökte. A sértettől

megpróbálta elvenni táskáját, azonban annak ellenállása miatt csak a pénztárcáját és a benne lévő 14 ezer forintját sikerült megszereznie.

Egy másik alkalommal egy áruház melletti forgalmas útszakaszon állította meg a 71 éves nehezen mozgó sértettet, akinek figyelmét elterelve kitépte a füléből hétezer forint értékű arany fülbevalóját.

A járásbíróság a vádlottat két rendbeli rablás elkövetése miatt 7 és fél év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelték, hogy a vádlott a nyomozás során beismerte a cselekmény elkövetését. Súlyosító körülmény volt, hogy a vádlott korábban is került összeütközésbe a törvénnyel. A bíróság ítélete nem jogerős, a vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést. Az ügy a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában