HALÁLOS TŰZESET

2019.06.18. 16:11

Füstmérgezésben hunyt el

Tűz ütött ki Ózdon a Dózsa György úti idősek otthonában, amely halálos áldozatot és a több sérültet követelt.

Marosréti Ervin

A tűzeset helyszínén

Fotó: Marosréti Ervin

Kedden a kora reggeli órákban érkezett jelzés a Katasztrófavédelem műveletirányítására, hogy tűz ütött ki a Dózsa György úton található idősek otthonában. A riasztást Ózdra továbbították, ahonnan a teljes szolgálatban lévő állomány, valamint kazincbarcikai egységek is a helyszínre vonultak.

A tűzoltók két vízsugárral, alig több mint negyed óra alatt eloltották a lángokat, majd a parázslás megszüntetése sem vett sok időt igénybe. Ennek ellenére egy hetvenes éveiben járó férfi a helyszínen – vélhetően füstmérgezés miatt – az életét vesztette, egy lakót életveszélyes, négyet súlyos, további öt főt pedig könnyebb sérültet szállítottak az ózdi kórházba.

Nem nyilatkoztak

Az intézmény részéről hivatalosan senki nem nyilatkozott a tragédiával végződött esettel kapcsolatban. Információink szerint a tűzgyulladás idején 136 ellátott valamint öt gondozó tartózkodott a négyszintes idősek otthonában. A füsttel telített helyiségekből a tűzoltók segítettek az épület elé kísérni a lakókat, ahol a mentősök mindenkit tüzetesen átvizsgáltak, akit kellett ellátásban részesítettek.

Úgy tudjuk, hogy a kórházi ellátást igénylő időseket a krónikus osztályon helyezték el, volt, akiket rokonokhoz szállítottak, de amikor normalizálódott az intézményben a helyzet a használható szobákba visszaköltözhettek az ott élő lakók.

A tűzeset helyszínén
Fotó: Marosréti Ervin

A Dózsa György úti intézménybe ugyan nem mehettünk be, de úgy tudjuk, hogy egy szoba – ahol a tűz keletkezett – teljesen kiégett, további két helyiség kormolódott, valamint az első emeleti folyosó rongálódott meg.

Rájuk jár a rúd

A Dózsa György úti idősek otthonában bő egy esztendő leforgása alatt ez már a harmadik olyan eset, amely emberélet követelt, vagy jelentős anyagi kárt okozott. Tavaly az épület teljes tetőszerkezetét vitte el az orkán erejű szél, de akkor szerencsére senki sem sérült meg. Nem sokkal ezután egy lakó esett ki az egyik, hátra néző szoba ablakán, rajta a kiérkező mentősök már nem tudtak segíteni. Most pedig a tűzesetben hunyt el egy férfi, többen pedig különböző fokú füstmérgezéssel kerültek kórházba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában