Rendőrségi hír

2019.06.12. 08:30

Értékes telefonokat csaltak ki a szolgáltatótól

Több százezres készülékeket szereztek meg a csalók, amelyeket aztán értékesítettek.

Letartóztatta a Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája azt a három férfit, akik illegálisan, nagy értékű telefonokkal kereskedtek, megkárosítva ezáltal a távközlési szolgáltatót.

A gyanú szerint ketten közülük megtévesztéssel vagy anyagi ellenszolgáltatás fejében szerezték meg valós személyek adatait, melyet továbbítottak társuknak, aki a távközlési szolgáltató üzletkötője volt. Az üzletkötő az adatokat továbbította egy negyedik személynek, aki ellenőrizte, s a valós személyekkel mobiltelefon-készülékek részletvásárlására kötött előfizetői szerződéseket úgy, hogy mindig a készleten levő legdrágább – több százezer forintos – készülékeket választotta ki. Ezért ő is 20–30 ezer forint részesedést kapott személyenként. A ténylegesen szerződők a készülékeket átadták a gyanúsítottak részére, akik azokat továbbértékesítették, tudva azt is, hogy a részletek kifizetése nem történik meg. A távközlési szolgáltatót 5 és 50 millió forint közötti kár érte. A gyanúsítottakkal szemben jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmény miatt indult eljárás, mely miatt bűnösségük megállapítása esetén 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. A bíróság a letartóztatásukat látta indokoltnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában