Ez várható

2022.12.13. 12:33

Mínusz 10 és plusz 5 – ilyen lesz a hét időjárása

Hétvégén még havazhat is, előtte azonban megenyhül az idő. Az összesen 15 fokos különbség megviselheti a szervezetünket.

PN

Fotó: Pesthy Márton

Megérkezett és marad a hűvösebb idő a következő napokban. Ahol megmaradt a hó, reggelre akár mínusz 10 fokig is hűlt a levegő, a Bükkben ennél hidegebb is lehet a következő reggeleken is. Erről Erdődiné Molnár Zsófia meteorológus, az Országos Meteorológiai Szolgálat miskolci állomásának munkatársa nyilatkozott szerkesztőségünknek.

Kedden napközben, bár sütni fog nagyrészt a nap, így is nulla fok körüli hőmérséklet várható. Szerdán egy nagyon kicsit enyhül a reggel, de borult lesz égbolt. Szerdán és csütörtökön akár gyenge havazás is előfordulhat, eső pedig csütörtök estétől várható. Havazásra legközelebb szombaton lehet számítani.

Felmelegedés csak a jövő héten

- Fölöttünk a magasban elég nagy változások zajlanak a légkörben, ennek hatására pénteken átmenetileg enyhülés várható, plusz 5 fok közelében lesz a nappali hőmérséklet, aztán szombaton ismét lehűlés kezdődik, ez okozza azt, hogy pénteken eső, szombaton havazás várható a most látható kilátások szerint – foglalta össze a meteorológus.

Vasárnap is enyhül majd a korábbi napokhoz képest az időjárás, azonban a felszín közelében ez még nem lesz erőteljesen érezhető. Nagyobb felmelegedést a jövő hét közepére várják térségünkbe, akkor napközben akár újra 5 fok is lehet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!