Széchenyi Terv Plusz program

2022.03.17. 18:00

Pályázati forrásból bővítenek Felsőzsolcán

A megnövekedett piaci igények megkövetelik a telephely bővítését az ügyvezető szerint.

Ujlaki Attila

2021 nyarán pályázott az Advance-Trans Kft. egy Széchenyi Terv Plusz program keretében meghirdetett pályázatra – mondta el Tőkészki Tibor, a cég ügyvezető igazgatója szerdán tartott sajtótájékoztatóján, aki hozzátette, hogy a projekt a meglévő technológiáik és kapacitásaik fejlesztését és növelését célozza meg, melyet felsőzsolcai telephelyükön valósítanak meg a jövőben.

 

A piac igényeinek megfelelően

 

„Cégünk ezen a telephelyén építőipari tevékenységet végez, jellemzően mélyépítési munkákat, terület-előkészítéssel kapcsolatos feladatokat lát el munkagépeivel. A fejlesztés eredménye, az építőipari szegmens továbbfejlesztése a megnövekedett megrendelői igények kiszolgálása miatt szükséges” – emelte ki az ügyvezető.

 

A program keretében főként rakodógépek beszerzése valósul meg, amelyek a piac igényeinek megfelelő felszereltséggel rendelkeznek.

 

A projekt része egy komplett napelemes rendszer telepítése. A telephelyen jelenleg nincs napelemes rendszer kiépítve. A tervezett rendszer kiszolgálja a telephelyi feladatokhoz szükséges teljesítményt, valamint a pályázat keretein belül beszerezni kívánt elektromos meghajtású eszköz igényét – húzta alá Tőkészki Tibor, aki hozzátette: a projekt megvalósításával kapacitásaikat növelni tudják, ezáltal dolgozóiknak biztos jövőt tudnak nyújtani, mindezzel pedig szeretnének hozzájárulni a nemzetgazdasági érdekek megvalósításához.

 

A program kormányzati és európai uniós támogatásból valósul meg, amelynek a 70 százaléka vissza nem térítendő támogatás.

 

(A borítóképen: Tőkészki Tibor ismertette a projekt részleteit. Fotó: Olvasónk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!