üzemmegnyitó

2019.09.26. 16:00

Új csarnokot adtak át

A telepített gépsorok feladata az elektronikai hulladékok feldolgozása.

Bájer Máté

Megtekintették az új gépsorokat

Fotó: Kozma István

Az ötven új munkahelyet teremtő projekt 2 hektár telekterületen valósul meg Miskolcon.

A feldolgozott elektronikai hulladék három legfontosabb csoportját a háztartási és ipari elektronikai berendezések hulladékai, az elektronikus és villanymotorok hulladékai, valamint a háztartási és ipari kábelhulladékok jelentik. A két gépsor kapacitása napi 30-40 tonna feldolgozási mennyiség. A Serenity Recycling ezzel az 1,6 milliárd forint összegű fejlesztéssel hozzájárul a hazánkban keletkező elektronikai hulladékok országhatáron belüli feldolgozásához.

Az értékeset visszanyerni

Mivel a magán és az ipari szektorban is jelentős mennyiségű e-hulladék keletkezik, ezeknek a kezelése mindig is fejtörést okozott. A Miskolcon telepített hulladékfeldolgozó egyik része egy kalapácsos darálóval ellátott gépsor, ami többek között villanymotorokat és kompresszorokat is képes feldolgozni.

„Az éves szintű, nagyjából 5000 tonna feldolgozott hulladékból az értékes részt tudjuk szeparáltan visszanyerni” – mutatta be az üzemi berendezést az ünnepélyes átadón Hevér Kristóf, a Serenity Solution Kft. ügyvezető igazgatója. A géppark másik részét egy kábelfeldolgozó gépsor alkotja. Az átadáson köszöntő beszédet mondott dr. Boros Anita építésügyekért és infra­strukturális környezetért felelős államtitkár, valamint Csöbör Katalin országgyűlési képviselő is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!