Ingatlan

2019.08.17. 17:00

Jelentős a kínálat a 20 millió alatti lakásokból

Hol, mekkora ingatlant lehet venni 20 millió forintból?

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Salgótarjánban 89 négyzetméteres téglalakást lehet venni 20 millió forintból, Debrecenben ez az összeg csak 40 négyzetméteres lakásra elég, Budapesten pedig 29 négyzetmétert adnak érte. A 20 millió forintos kategóriában a tégla- és panellakások között minimális a különbség, sőt van több olyan vidéki nagyváros, például Békéscsaba és Miskolc, ahol a panelek négyzetméter­ára magasabb. Az ingatlan.com adatai szerint a megyei jogú városokban és a fővárosban feladott összes lakóingatlan-hirdetés 13 százalékát adják a 20 millió forintnál olcsóbb lakóingatlanok. Budapesten a hirdetések két százaléka esik ebbe a kategóriába.

Az évek óta tartó lakásdrágulás miatt folyamatosan változik a kínálat a különböző árkategóriákban, de így is jelentős kínálat van a 20 millió forint alatti lakásokból, különösen a vidéki nagyvárosokban. A megyei jogú városokban augusztus közepén érvényes lakáshirdetések 13 százalékában szerepelt 20 millió forintnál olcsóbb lakóingatlan, azonban sok vidéki városban jóval magasabb volt az arányuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!