Helyi gazdaság

2016.02.24. 10:55

Zsigó Róbert: a húsokra vonatkozó előírások már megváltoztak, most a kenyerek jönnek

Budapest - A Magyar Élelmiszerkönyvben a húsokra vonatkozó előírások korábban megváltoztak, most a kenyereket és a péksüteményeket érintő szabályok módosulnak - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára kedden kora este az M1 aktuális csatorna hírfolyamában.

Budapest - A Magyar Élelmiszerkönyvben a húsokra vonatkozó előírások korábban megváltoztak, most a kenyereket és a péksüteményeket érintő szabályok módosulnak - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára kedden kora este az M1 aktuális csatorna hírfolyamában.

Zsigó Róbert emlékeztetett: a Magyar Élelmiszerkönyv húsokra vonatkozó előírásai múlt év őszén változtak meg, annak érdekében, hogy javítsák a hústermékek minőségét. Ekkor például a virsli minimális hústartalmát 40-ről 51 százalékra növelték.

Kiemelte, hogy most, amikor a kenyerekre és péksüteményekre vonatkozó élelmiszerkönyvi szabályozást fogalmazzák újra, akkor is a minőség javítása a legfontosabb célkitűzés.

Az államtitkár kitért arra, hogy több kenyérféle is bekerült a szabályozási körbe; így nemcsak a rozs- és a fehérkenyér összetevőit határozták meg, hanem előírták például a teljes kiőrlésű kenyér receptúráját is.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!