Helyi gazdaság

2013.02.18. 15:24

Fidesz: Magyarország a keleti nyitással a világgazdaság változásához alkalmazkodik

Budapest, 2013. február 18., hétfő (MTI) - Magyarország a keleti nyitás politikájával a globális világgazdaság változásához alkalmazkodik - reagált az MTI-hez eljuttatott közleményében a szocialista Szanyi Tibor hétfői szavaira Balla Mihály, az Országgyűlés Külügyi bizottságának fideszes elnöke.

Budapest, 2013. február 18., hétfő (MTI) - Magyarország a keleti nyitás politikájával a globális világgazdaság változásához alkalmazkodik - reagált az MTI-hez eljuttatott közleményében a szocialista Szanyi Tibor hétfői szavaira Balla Mihály, az Országgyűlés Külügyi bizottságának fideszes elnöke.Az MSZP-s politikus hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a keleti nyitás politikája semmilyen kézzel fogható eredményt nem hozott a kormányváltás óta.

Balla Mihály erre válaszul azt írta, hogy ami a szocialisták számára "semmi", az másnak a megélhetést és a munkahelyet jelenti. Szemben a baloldal "bankár típusú kormányzásával, amely a külföldi tőke számára tett feltétel nélküli gesztusokat és tönkretette a magyar vállalkozásokat", a Fidesz gazdaságpolitikája a nemzeti érdek érvényesítéséről és a hazai vállalkozások versenyképességének növelése melletti elkötelezettségről szól - közölte.

Arra is kitért, hogy minden olyan piacot kihasználnak, legyen az nyugaton vagy keleten, amely a magyar vállalkozások számára kedvező lehet, amellyel több magyar terméket tudnak eladni és több munkahelyet tudnak teremteni. Hangsúlyozta, hogy ennek köszönhetően egyre több magyar vállalat kerül helyzetbe külföldön.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!