Helyi gazdaság

2013.02.20. 15:07

A világ irodapiacán emelkedtek a bérleti díjak tavaly

Budapest, 2013. február 20., szerda (MTI) - A világ irodapiacán tavaly 3 százalékkal emelkedtek a bérleti díjat, a drágulás forrása Dél-Amerika, azon belül is a brazil és a kolumbiai irodapiac díjai emelkedtek legjobban - közölte a Cushman & Wakefield nemzetközi ingatlan tanácsadó az MTI-vel.

Budapest, 2013. február 20., szerda (MTI) - A világ irodapiacán tavaly 3 százalékkal emelkedtek a bérleti díjat, a drágulás forrása Dél-Amerika, azon belül is a brazil és a kolumbiai irodapiac díjai emelkedtek legjobban - közölte a Cushman & Wakefield nemzetközi ingatlan tanácsadó az MTI-vel.Legdrágábban a londoni West Enden lehetett irodát bérelni tavaly, a négyzetméterenkénti éves bérleti díj 2137 euró volt. A második helyen szereplő Hong Kong belvárosában 1505 eurót kértek egy négyzetméter felső kategóriás irodáért évente. A harmadik helyre került Rio de Janeiro Zona Sul nevű negyedében "csak" 1343 euró volt a fajlagos bérleti díj. Ez utóbbi helyen egy év alatt 43 százalékkal nőtt a díj.

Tavaly helyet cserélt egymással London és Hong Kong. A Cushman & Wakefield azzal magyarázta a londoni drágulást, hogy nincs elég magas minőségű iroda a városban.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!