Helyi gazdaság

2010.08.15. 19:01

Fellegi Tamás kompromisszumra törekszik gázár-ügyben

<p>Mind a lakosságnak, mind a szolgáltatóknak megfelelő, a vállalkozások versenyképességét segítő gázárszabályozást szeretne kialkudni a kormány. Ezt Fellegi Tamás, nemzeti fejlesztési miniszter mondta a Független Hírügynökségnek, vasárnap, Pécsett. A tárcavezető szerint erre minden esély megvan.</p>

Fellegi Tamás elmondta: a gázár-szabályozás komplikált kérdés, a távhő-szolgáltatóknál például nemcsak ezt kell áttekinteni, hanem alaposan górcső alá kell venni a kötelező átvételi rendszer szabályozását, és mindezt rendszerbe foglaltan megvizsgálni. Hozzátette: a kormány célja, hogy olyan árszabályozást tudjon kialkudni, amely mind a lakosságnak, mind a szolgáltatóknak elviselhető mértékű, emellett pedig segíti a vállalatok növekedését, versenyképességét. A tárcavezető szerint erre minden esély megvan. Mint mondta, számos olyan eleme van ennek, ami nem az állami szabályozás körébe tartozik, de mégis be kell vonni. Szerinte kompromisszumokra lesz szükség, de bízik abban, hogy létezik olyan formula, amivel mindenki nyerni fog.

Völner Pál, a tárca gázszolgáltatókkal tárgyaló államtitkára szombaton azt mondta a köztévében, hogy közel a megegyezés a gázszolgáltatókkal, méghozzá olyan, amely garantálja, hogy ősszel nem lesz gázáremelés. A kormány legkésőbb a fűtési szezon kezdetére szeretne megállapodni a szolgáltatókkal.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!