Szedd magad

2024.06.07. 10:26

Levendulaszüret – tartalmas programokkal teli lehetőség Tiszalúcon

Évek óta nagy népszerűségnek örvendenek vármegyénkben is a Szedd magad levendula akciók. Tiszalúc Holt-Tisza menti vadregényes vidékén a Levendula Sziget több mint 2000 bokor bódító illatú francia levendulával várja a látogatókat.

Gárdonyi Edina

Nagyszerű levendulatermés várja a vendégeket

Fotó: olvasó

A levendulaszedés öröme mellett minden látogatót levendulaszörppel és levendulás méz kóstolóval várunk

 – ismertette a boon.hu-val Csörsz Zita tulajdonos. Annak érdekében, hogy minden korosztály kikapcsolódhasson, a gyerekeknek játszósarkot alakítottak ki, a múlt szerelmeseinek pedig retró konyhát rendeztek be. 

Így lehet gyűjteni a levendulát
Fotó: olvasó

Fotópontok az örök emlékeknek

A levendulamező csodálatos látvány és kiváló háttér egyedi, nyári hangulatú fényképek készítéséhez, ezért több helyen is fotópontot alakítottak ki a levendulaszüretek idejére, hogy a virágok mellett maradandó emléket is készíthessenek a látogatók. A levendula szedéséhez szükséges papírtáskákat két méretben lehet megvásárolni a helyszínen. Az aratózsák jelenti a belépőt a levendulásba. Ollókat korlátozott számban biztosítanak, de saját vágóeszközt is használhatnak a látogatók. 

A Szedd magad akciók időpontjai a tiszalúci levendulásban:

Tiszalúcon június 8-án és 9-én, valamint június 15-én és 16-án várják az érdeklődőket 10 és 18 óra között. A levendulakert külterületen található, de a tájékozódást táblákkal segítik. További részletek a Levendula Sziget közösségi oldalán olvashatók.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában