Mozgás

2024.04.07. 14:15

A Bükkben sétáltak az Egészség Világnapja alkalmából

Az egészség megőrzésében az egyik legfontosabb tényező az életmód.

Boon.hu

A Pont Mi Lokálpatrióták Egyesülete az egészség világnapján szervezett egészségügyi sétát

Fotó: Vajda János

Vasárnap egy rövid, 1,5 kilométeres sétára invitálták a miskolciakat, melynek helyszíne a Csanyikban található Szív tanösvény volt.

Megelőzhető a betegség

– Az egészség megőrzésében az egyik legfontosabb tényező az életmód. Magyarországon több százezren halnak meg évente olyan életmóddal kapcsolatos betegségekben, amelyek helyes táplálkozással és rendszeres testmozgással megelőzhetők lennének. Éppen ezért a Pont Mi Lokálpatrióták Egyesülete az Egészség Világnapján arra szeretné felhívni a miskolciak figyelmét, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy egy karnyújtásnyira van tőlünk a Bükk, ahol - akár minden nap - tehetnénk egy rövid, egészségügyi sétát – mondta el Radomszki Levente az egyesület elnöke.

– További akciókat is tervezünk például a Te szedd! Akcióban szeretnénk aktívan részt venni, közterületeket szeretnénk örökbefogadni, ezek a programok még szervezés alatt állnak – tette hozzá. 

Az eseményen részt vett Tóth-Szántai József, az egyesület polgármester-jelöltje, aki elmondta: rendszeresen gyalogol minden nap, ez hetente mintegy 35 kilométert jelent. Korábban is sokat túráztak, gombásztak ezen a területen, jól ismeri. A Kék Túra útvonalait is járják párjával, számos gyönyörű helyre eljutottak. Az egyesületnek is van egy komoly zöld koncepciója, amit hamarosan közzétesznek, melyből látszik mennyire fontosnak tartják a környezet- és egészségvédelem témáját – tudtuk meg.

Családi programban

A séta legfiatalabb résztvevője Bodor Benedek négy hónapos szüleivel csatlakozott a túrához. Természetesen ahogy idejük engedi rendszeresen viszik sétálni, a Csanyik is szokásos helyszíne a levegőzésnek. A délután szokásosan táplálkozással és szundizással telik várhatóan – tájékoztat papája.

Matiscsák Éva is rendszeres túrázó, ez a most kitűzött szakasz az egyik kedvenc útvonala szívesen csatlakozott a csapathoz. A séta nem fejeződik be ennyivel, terveik szerint utána a régiségvásáron, „kincskereséssel” folytatják majd ebéd és készülés a következő hétre – fejtette ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában