Kántáltak

2023.12.21. 09:50

Pincékből mentek dalolni a miskolci belvárosba

Miskolc - Ünnepi műsorral készült a Miskolczi Pincék Dalárdája a Grizzlybe, amit szerda este adtak elő.

A Grizzly előtt énekelt a dalárda szerda este

2010-ben alakult meg a Miskolczi Pincék Asztaltársasága egyesület, aminek tagjaiból lett a Miskolci Pincék Dalárdája. Repertoárjukban kezdetben boros nóták szerepeltek, amit az évek során 1848-as katonadalok és Kossuth-nóták, népdalok, református énekek és zsoltárok egészítettek ki. Idén saját forrásból elegáns zsinóros-pitykés fellépőmellényt is varrattak. Céljuk a dalárda hagyományokat szélesebb körben öregbíteni, terveik között szerepel még egy száz tagú borsodi vagy regionális dalárda fellépésének megszervezése és lebonyolítása.

Szerda este a Grizzly előtt

Népszerű a dalárda

Egyik tagjuk, Jacsó Pál elmondta, a dalárda az egyesület zászlója alatt rendszeresen felvonult Miskolc város turisztikai és kulturális rendezvényein, kiváló kapcsolatot ápol a Miskolc Avasi Református Egyházközség gyülekezetével. „Az idén már harmadik éve, hogy felélesztettük a karácsonyi kántálás hagyományát, ezen kívül utcazenei előadásokat is szerveztünk" – mondta, majd elújságolta azt is, hogy az idei Kocsonyafesztiválon a dalárda rövid produkciójára 30 ezer lájk érkezett, a Facebookon ezt mintegy 1,3 millióan nézték meg.

A Miskolci Pincék Dalárdája

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában