Ötletverseny

2023.12.06. 15:30

Környezetvédelmi startupok versenyeztek az egyetemen

A Startup ötletverseny döntőjében, november 30-án a szakmai zsűri három nyertes csapatot díjazott.

Boon.hu

Napjaink környezetvédelmi problémáira fókuszált a Miskolci Egyetem Startup ötletversenye, amelyre tíz csapat nyújtotta be jelentkezését. A projektbemutató döntőben az első helyezést egy természetes hidrogénforrásokat kutató cég megalapításának ötletével a Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar hallgatóiból álló HydroGen csapata nyerte el - írja az intézmény honlapján.

Három díjazott csapat

Arra is kitértek, hogy a Startup ötletverseny döntőjében, november 30-án a szakmai zsűri három nyertes csapatot díjazott. Az első helyezést a Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar hallgatóiból (Babos Gábor, Török Krisztofer, Mátyás Péter) álló HydroGen csapat nyerte egy hidrogénkutató cég alapításának tervével, amely a természetes hidrogén felhasználásával kínálna környezetbarát megoldást.

A második helyezést elért ByprodEx csapat (Moataz Mohamed, Gomaa Abdelrahman, Hadeer Ahmed Ali Hassan geofizikus PhD hallgatók) terve egy olyan applikáció kifejlesztése, amely elektronikus piactér segítségével támogatná az egyes vállalatoknál keletkező ipari hulladékok hasznosítását.

Harmadik helyezést kapott a Grassroots csapata (Rayhan Aldızan Farrenzo, Zeynep Kezer, Makhosi geológus hallgatók), akik használt sütőolajból szappant és gyertyát állítanának elő.

Különdíjat nyert a Pickapp csapat (Gál Zoltán Péter jogász hallgató és társai), akik a 2024-ben induló kötelező betétdíjas rendszerben „házhoz menő” gyűjtési szolgáltatással támogatná a PET-palackok és alumínium dobozok összegyűjtését - részletezték. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában