Segítség

2023.12.14. 15:20

Már úton vannak a szeretetcsomagok

Csaknem 2000 ajándékcsomagot gyűjtöttek össze a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal munkatársai.

Tiszlavicz Luca

Rengeteg doboznyi ajándék gyűlt össze

Fotó: Bujdos Tibor

Idén is összefogtak a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal munkatársai, hogy szebbé tegyék minél több rászoruló gyermek karácsonyát. Az immár hagyományosnak mondható cipősdoboz-akciónak köszönhetően – a tavalyi felajánlásokat mintegy megduplázva – csaknem 2000 ajándékcsomagot gyűjtöttek össze.

,,Az akciót 2020-ban indítottuk el hivatali szinten, melynek a lényege, hogy a kollégák önkéntes alapon, szeretetből, karácsony előtt összeraknak egy kisebb csomagot, azok számára, ahol a legnagyobb szükség van rá és a legnagyobb örömöt tudjuk vele okozni.” - mondta el Dr. Alakszai Zoltán, Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye főispánja. 

Nagyon büszke vagyok a kormányhivatal munkatársaira, mert nem csak egy munkahelyként működnek, hanem közösségként is.

– emelte ki. Hozzátette, mindezt mutatja az az elkötelezettség, hogy idén már a gyűjtés előtt több száz doboz összeraktak a vármegyékben élők számára.

Fontos ez a kezdeményezés

Karácsonykor jobban kinyílik az ember, érzékenyebbé válunk mások problémáival szemben, különösen, ha gyerekekre gondolunk. Ezért is fontos számunkra ez a kezdeményezés, hogy így is tudjunk segíteni.

 - hangsúlyozta a főispán.

Az adományok a Magyar Vöröskereszt vármegyei szervezetének közreműködésével jutnak el oda, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Grubert Roland a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Szervezetének a vezetője elmondta, a december minden évben egy kiemelt időszaknak számít náluk, mindig többen szeretnének segítséget kérni és többen adományoznak is. Sokan tartós élelmiszerrel, de ruhákkal és játékokkal is jótékonykodnak. Hozzátette, a kormányhivatal dolgozói által szervezett akcióban játékok, édességek kerültek a dobozokba, azok számára, akiknek nem biztos, hogy kerül a fa alá bármi is.

Karácsony előtt megérkeznek a csomagok

,,Ezzel a kezdeményezéssel kapcsolatban nagyon pozitív tapasztalataink vannak, nagyon örültek nekik a gyerekek. Fontos kiemelni, hogy akkor tudunk hatékonyan segíteni, hogy ha azt jól csináljuk. A kormányhivatal dolgozói az elmúlt években is bebizonyították, hogy kiváló minőségű és jelentős mennyiségű termékek, ajándékok vannak ezekben a dobozokban, emellett pedig pontosan vannak feliratozva, hogy kinek, milyen korosztálynak szánják. Ez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy sikeresen végezhessük a munkákat és mindenki a megfelelő cipős dobozt kapja meg.” - tette hozzá.

Kiemelte, bár már közel van a karácsony, de minden adományt szeretnék eljuttatni szenteste előtt mindenkihez, ezért 600 csomag már útnak is indult a megye különböző területeire.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában